איך למנוע בריחת סידן מהגוף

ב"ה

רמת החומציות או הבסיסיות בדם שלנו הנקראת PH, תלויה ומשתנה לפי סוגי המאכלים שאנו מכניסים לגופינו.
ישנם מאכלים אשר מעלים את החומציות ואחרים שמורידים אותה.
ה- PH האידיאלי של הדם הוא 7 בערך.

מזונות עשירים בזרחן ודלים בסידן הם המזונות בעלי תגובה חומצית ביותר. הבשר מכיל פי עשרה זרחן מאשר סידן. חלב פרה מכיל פי חמישה זרחן מחלב אם ורק פי שניים סידן. עודף הזרחן בחלב פרה גורם נזק לתינוקות ועלול לגרום לחוסר סידן. כאשר אוכלים מזון בעל תגובה חומצתית נאלץ הגוף לגיס סידן מהעצמות כדי לנטרל את עודף החומצה בדם ולשמור על ידי כך על הבסיסיות שלו.

החומציות מגיעה לדם משלושה מקורות:
א- מזונות בעלי תגובה חומצית (אותם מזונות המכילים כמות גדולה של גפרית, זרחן, כלור ביחס ליסודות הבסיסים).
ב- חומצות אורגניות בלתי נמסות במים המצויות במזונות שונים כגון: חומצת שתן המצויה בחלבונים מהחי, חומצה אוקסלית המצויה בתרד, עגבניות.
ג- חומצות כימיות המצויות במוצרים שונים: קפאין – חומצה זרחתית המצויה בקוקה קולה, חומץ, ירקות כבושים ומוחמצים.

הגוף מגן על עצמו מעודף החומציות בשלושה דרכים:
1- הוא ממיס סידן מהעצמות כדי לנטרל את החומציות – זוהי אחת הסיבות העיקריות למחלת האוסטיאופורוזיס.
2 - הוא מפריש את עודף החומצה דרך השתן והעור.
הפרשת החומצות דרך השתן גורמת לנזק לכליות ועלולה ליצור במשך הזמן אבנים.
3- האמצעי השלישי של הגוף לשמירת הבסיסיות של הדם הוא לאחסן עודפי חומצה ובעיקר חומצת שתן בתוך חללי המפרקים. הדבר גורם למחלות ראומטיות כגון: דלקת מפרקים ו- Gout.

תזונה צמחונית שומרת על הרזרבות של הסידן ומונעת על ידי כך את נקבוביות העצמות ושבירתן.

כדאי להתיעץ בעניין תזונה כדי לבחור תחליפים שונים מתאימים וכך לבנות תזונה עשירה ובריאה. 

                                                    בברכת בריאות שלימה

שאול טאוסון
אפיתרפיסט, אירידיאולוג, תזונאי